Jak nakupovat

Ve většině případů prvním impulsem pro obstarání hole bývá doporučení ortopeda a to na základě déle trvajících problémů.

Hůl, kterou ale pacient dostane na předpis, opravdu není ani hezká ani elegantní. A to v dnešní době už akceptuje málokdo, takže hledá něco, co by se mu líbilo.

Hůlka totiž může být nejenom onou potřebnou pomůckou při chůzi, ale současně také elegantním doplňkem, který dokreslí osobnost nositele.

Při výběru hůlky je zapotřebí brát v úvahu, kdy a za jakým účelem ji budete používat. Stane se Vám oporou nebo bude sloužit jako módní doplněk?

Classic Canes - náš anglický dodavatel, má ve své nabídce hole pro všechny příležitosti - z tradičního materiálu, tedy dřeva, které přímo v Somersetu roste a je tam upravováno nebo z odlehčeného aluminia. Tyto hůlky mohou být (a jsou) potištěny nejrůznějšími vzory nebo jsou jednobarevné v různých odstínech.

Zvláštní a nyní už hodně oblíbenou kategorií jsou hůlky skládací - pokud ji nepotřebujete stále  nebo jezdíte často v dopravních prostředcích, můžete ji  snadno složit a vejde se pohodlně do kabelky nebo do jiného příručního zavazadla.  

Vzor nebo barvu hůlky můžete vybírat nejenom podle příležitosti, podle oblečení, ale samozřejmě také podle ročního období.

Důležitá je výška hole - ta správná je, když rukojeť dosahuje k zápěstí volně natažené ruky podél těla. Řídit se můžete podle tabulky, kterou rovněž najdete na našich webových stránkách.

Výšku hole snadno nastavíte u hůlek, které mají toto slovo již ve svém názvu - hůlky nastavitelné. Pokud zvolíte hůlku dřevěnou, její výšku Vám upravíme podle potřeby.

Rovněž výběr rukojeti je důležitý.

Rozlišujeme několik tvarů - rukojeť Derby je jednou z nejoblíbenějších, údajně ji vymyslel lord Derby - aby si mohl uvolnit ruce, když hůl právě nepotřeboval, dá se snadno zaháknout na zápěstí.

Stejně tak snadno může být za paži zaháknutá rukojeť kulatá.

Rukojeť Petite - odpovídá svému názvu - je vhodná pro malé dámské ruce

Rukojeti tvarované - ty najdete u některých luxusních nebo sběratelských holí

Rukojeti ergonomické - zvlášť pro levou a pravou ruku

 

Příslušenství:

ferule - neboli gumové a kovové koncovky o různém průměru

protiskluzové nástavce - používané hlavně v zimním období

poutko pro zavěšení - v různých barvách